miércoles, 10 de abril de 2013

Possibilitats educatives d'un documental



Un documental és una via molt educativa per a transmetre als demés una informació elaborada i exemplificada amb anècdotes i aspectes d’interès. Les persones que ho elaboren han de tenir en compte molts aspectes perquè és un treball generalment destinat a l’educació i cultura dels ciutadans realitzat a partir de gravacions reals. Per tant, quan haguem de fer un hem de tenir molt present l’aspecte verídic, tenir clar el que volem transmetre i fer varies filmacions per saber quina serà la millor.

A cada persona li pot aportar aspectes diferents, depèn dels gustos de cada persona s’interessarà per unes coses o altres, però en sí el seu objectiu és fer mostrar una informació tant per expressar una idea, uns sentiments, una denuncia, reflexions sobre el passat, el present o el futur, etc. 

Hi ha diversos tipus de documentals i de grans temàtiques però relacionat amb el nostre àmbit seria adequat parlar principalment de la nostra futura professió o dels infants. Alguns exemples podrien ser l’indignant sou dels mestres, la vida d’un d’ells, l’estudi d’alguna metodologia educativa innovadora, alguna dificultat característica dels infants, pors a llarg termini en la vida educativa, etc. 

És molt important que seguem responsables i respectuosos amb aquesta feina. 

Competències professionals:

· 1.1. Cerco i accedeixo a dades i recursos existents a l’hora de resoldre les activitats, tasques i situacions que es plantegen a l’assignatura; cerco informació que hem dugui a un bon coneixement sobre els documentals.
· 2.6. Argumento el que he fet i per què; hem refereixo a l’explicació que vaig sobre el documental i de les intencions i justificacions que hem duran a plasmar-lo d’una manera i no d’altra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario