miércoles, 24 de abril de 2013

Preparem el documental


El tema que hem pensant per fer el nostre documental és el de “La vida d’una mestra a Mallorca”. Els protagonistes que intervindran al documental són mestres d’infantil del primer cicle, algunes amb el títol de FP de grau  superior d’educació infantil i d’altres amb la carrera de magisteri. 

Trobem que aquest tema és molt interessant ja que serà un viatge que ens traslladarà a la nostra futura professió. A més, ens aportarà  diferents metodologies i estils dins cada aula, una manera de fer, una manera de pensar. Cada mestra educa als seus infants segons les seves creences, per tant, segons les seves concepcions, perspectives i experiències desenvoluparan una manera de fer y pensar, única en cada mestra però a la vegada unida a una línia. 
Per altre banda, podrem adonar-nos dels avantatges i inconvenients que recauen en aquesta professió. 

Alguns dels objectius que ens duen a pretendre aquest documental són:
-  Conèixer  el dia a dia  d’una mestra.
-  Adonar-nos de la realitat educativa actual a través del pensament d’una mestra.
-  Conèixer els avantatges i inconvenients d’exercir de mestra d’educació Infantil.
-  Saber les diferents opinions de les mestres i d’altres membres de la comunitat educativa. 

El nostre guió es basarà en el recorregut que realitza una mestra d'Educació Infantil en el trascurs d'un dia. Per tant, començarem a fer la nostra gravació des de casa de la mestra protagonista que ens ha fet el favor d'ajudar-nos. Llavors, com a cada imatge que aportarem tant de gravació com fotogràfica apareixerà un narrador en off així com diferents entrevistes. Aquí, es parlarà de les funcions i actituds  d'una mestra, dels seus sentiments davant aquestes, de les repercussions que antany a la vida personal, dels pensaments d'altres ciutadans sobre la nostra professió, etc. Finalment, acabarà amb una conclusió general dels extraviïs de la vida d'una mestra. 

El nostre documental està destinat per totes aquelles persones interessades en l'educació dels infants, com els estudiants, comunitat educativa o families amb infants. Tindrà una durada de 15 minuts aproximadament. Es realitzarà segons els dies que establirem prèviament amb les nostres convidades a participar al documental. A part, nosaltres ens organitzarem de tal manera que puguem discutir aspectes rellevants per fer aquest documental. 
    
Esperem que sigui del vostre agrad, per la nostra part ho farem el millor possible per a que tots disfrutem d'aquesta experiéncia tan propera.

     Competències professionals:
1.1. Cercar i accedir a dades i recursos existents a l’hora de resoldre les activitats, tasques i situacions  que es plantegen al Pràcticum i a l’assignatura; realitzarem tot un recull d'informació a partir de l'esperiència d'una mestra d'Educació Infantil.
3.2. Aportar reflexions en quant a l'organització d'un centre: distribució del temps i de l'espai, dinàmiques de treball, coordinació entre professorat, relació  amb les families i amb el context proper; i contrastar aquestes reflexions amb evidències. Per tant, a través de les experíències de la mestra resoltes en el seu context es propagaran reflexions que repercuteixen a la nostra professió.       
5. Reflexionem sobre el procés de millora; en el nostre cas, sobre les eines per a fomentar el nostre documental.










No hay comentarios:

Publicar un comentario